Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

requiem Mozart

  • Tom

    Heeft iemand misschien nog een analyse van het requiem van mozart of weet iemand een site waar je dit vind???

    bedankt alvast. Groeten Tom

  • Johanny Slegers

    Hallo Tom ,

    Deze maand beginnen de voorstellingen :Muziektheater Wolfgang Amade , het leven van Mozart. De Speledonckers uit Someren brengen in hun jubileumjaar 2007 een voorstelling over het genie Mozart. Over de rol van zijn vader Leopold, die als ware impresario, zijn zoon door Europa jaagt. Over zijn moeder Maria Anna die tijdens een reis naar Parijs eenzaam en tragisch overlijdt. Over de band met zijn oudere zus Nannerl, muzikaal ook heel begaafd, die niet mag delen in de roem omdat ze vrouw is. Over zijn gezinsleven tot aan het onopgeloste mysterie van zijn dood.

    Met respect voor zijn genialiteit als componist en musicus zal er speciale aandacht zijn voor werken als Le Nozze di Figaro, Don Giovanni. Die Zauberflöte , Eine kleine Nachtmusik, Symfonie 40, Mis in C en het Requiem.

    De ‘live’ muziek wordt verzorgd door het Mozartorkest en het Choeur d’Artist onder leiding van Mario Veldpape en Geert Moren. Ans Jager maakt het script en de regie is in handen van Harold Schraven.

    Kom je ook kijken ? Wellicht is er iemand van het orkest die je kan helpen aan de analyse.

    Met vriendelijke groet

    Johanny SlegersTom schreef:

    >

    > Heeft iemand misschien nog een analyse van het requiem van

    > mozart of weet iemand een site waar je dit vind???

    >

    > bedankt alvast. Groeten Tom